Karácsony közeledtével számos dolog után rohangálunk még, a csomagolásra legtöbbünk igen kevés figyelmet fordít. Vajon hányan gondoltunk bele, hogy valójában az ajándék nyújt nagyobb élményt szeretteink számára vagy maga a meglepetés élménye önmagában? Az aprólékos kézi munkával csomagolt ajándékok sokkal nagyobb hatással bírnak szeretteink számára így ezzel megsokszorozhatjuk az élményt.

Szeretteid nem csak boltban kapható terméket kapnak színes bolti csomagolóanyaggal körbebugyolálva, hanem gyakorlatilag  lelki síkon kapcsolódtok össze, míg gondosan csomagolod a neki szánt meglepetést. Mindezt tovább árnyalja, ha egy vagy több kiadós sétát tettünk annak érdekében, hogy a közelből fenyőágakat, tobozokat, piros bogyókat gyűjtsünk és a nagy rohanás közben kicsit elmélyüljünk gondolatainkban, emberi kapcsolatainkban. Használhatunk csomagolóanyagként postai barna csomagolópapírt, zsákvászont, vagy sima lenvászont, kötözőként a legegyszerűbb a spárga, díszítésként pedig fotókat, sütiket, fűszereket, fa gömböket, szárított gyümölcsöket, kerti vagy parkból gyűjtött és természet adta anyagokat használhatunk.

Összegyűjtöttünk pár ötletet arra az esetre, ha valaki szeretne a természetesség jegyében, egyszerűen, de gondosan, aprólékosan a csomagolásra időt szánni.

 

  • naturahome