Hand made, azaz: kézzel készített, egyedi, míves termék. Lelke van.

Hány olyan terméket látni a boltok polcain, amikre még ránézni is komoly döbbenettel jár – negatív értelemben.

Újra és újra felkínálják magukat a színpadiasan, precízen elrendezett kirakatok mögött a műanyag tárgyak: haszontalan műszaki termékek, giccses ékszerek, igénytelenül megvarrt ruhák, gyengén kidolgozott játékok, széteső könyvek, bigyók, kacatok, vagy akár a szépségápolási csomagok (telis-tele a bőrre ártalmas anyagokkal), ízfokozott ételek-italok…

És lám: itt egy egyszerű, újrahasznosított papírból készült barna kartondoboz, piciny piros matricával, szerényen mutatja a sok cicomával teleszórt világban, hogy kézzel készült. Nem géppel, futószalagon…Vajon mi lehet benne? Biztosan nem egy kézzel kitöltött ajándékutalvány, igaz?

A pillantásom újból a kis matricára siklik. Olyan kis egyszerű, és mégis nagyszerű. Büszkén jelzi, hogy kincse egyedi. Természetes. De mit rejt? Trüffligolyókat, vagy netán egy pár gyapjúból készült gyermekcipőcskét, organikus szappant?

Figyelem: elindult a rendhagyó adventi kalendáriumunk: ha téged is hidegen hagynak a celofánba csomagolt, műanyag, természetet és embert szennyező holmik, akkor tarts velünk!

P.S.: Te mit látnál benne szívesen?

  • Hanna