Érdekes, hogy a csillagjegy (vagyis az a zodiákus jegy, amiben a Nap a születéskor állt) meghatározza az ember alapvető magatartását, stílusát, így közvetve kihat az otthon belső kialakításában is. Sokan csak legyintenek az asztrológiára, pedig érdemes elgondolkodni azon, hogy vajon miért érezzük magunkat kellemetlenül, vagy épp otthonosan egy adott helyen, térben. Vendégségbe megyünk, látunk ezt-azt, különféle megoldásokat: és van, ami magával ragad, és van, amire azt mondjuk: hű, én biztosan nem így csinálnám.  “Én nem tudnék itt aludni”, “ilyen étkezőben enni”, satöbbi.

Gondoltam, útjára indítok egy sorozatot: mert talán sokan nem elég magabiztosak, hogy belső érzéseik szerint alakítsák otthonukat. Én sem értettem, hogy az öcsém fiú létére miért olyan rendszerető már egész pici kora óta, és a húgom miért nem. Hogy valaki miért érzi jól magát egy talpig narancs színbe burkolt szobában, tele sok kis apró- cseprő tárggyal, amiktől szinte már lépni sem lehet… Aztán megközelítettem őket a csillagjegyük felől és láss csodát: megértettem őket.

Mivel időközben átléptünk a zodiákus újabb állatövi jegyébe (ami érdekes módon már nem is állat, hanem Ember), így most megismerkedünk velük is. Természetesen egy ember személyiségét nem csak a Nap jegybeli helyzete határozza meg. Ahhoz, hogy valós és árnyaltabb képet tudjunk kapni, a többi planéta születéskori ház- és jegybeli pozíciójának vizsgálata segít. De általában a Nap jegye az, amit mindenki ismer- és talán pont emiatt is könnyebben azonosul.

A Vízöntő otthona

Nos, nem tudom, kinek hány Vízöntő jegyű ismerőse/rokona/barátja van, de szerintem száz közül is megismerni őket, annyira zseniálisan különcek (természetesen nem negatív értelemben). Igen, kicsit elvont a gondolkodásmódjuk, és a magas szintű intuícióik miatt gyakoriak náluk az újító, megreformáló ötletek- de éppen ettől érdekesek és izgalmasak… és ez az otthonukra is igaz!

A Vízöntő a levegő elemhez társítható, így a tágas, nyitott terű, egyterű lakásban érzi jól a leginkább magát. Kedveli a hatalmas, csupasz ablakokat szép kilátással, fontos számára a természetes fény, a tágas környezet. Otthonában a legkülönbözőbb tárgyak figyelhetők meg, de azt mégsem mondanám, hogy az eklektika híve lenne. Simán kombinálja a nagyon régi és a vadonat új bútordarabokat.  Kifejezetten szereti a technikai kütyüket, a futurisztikus megoldásokat: ez visszaköszönhet otthona “beléptetőrendszerén” (csengő, kaputelefon, riasztó) át egészen a fürdőszobája világítás-és dolgozószobájának “ékéig”: a számítógépig (ugyanis rendszerint sajátos időbeosztás-és munkaterv szerint él).

A bútorzat és a ház többi belső világítása is ennek megfelelően ultramodern, ami finom kontrasztban áll a környezet nyers egyszerűségével. A nyitott lakótérben a főzés-sütés helyszínét polcok vagy bútorszigetek választhatják el a nappalitól. Hálószobája nagy valószínűséggel minimalista stílusú (khm…de nem mű-minimál). A mindennapi élet káoszát a jó tárolási lehetőségekkel szereti megoldani, igaz nem él annyira katonás rendben, mint egy Szűz jegyű. Ebben készséges szolgálatára vannak  a hatalmas beépített szekrények egész arzenálja. Az ágy is lehet szokatlan formájú, akár fából, ami egészen a földhöz lapul, vagy egy  kerek, megemelt fekhely is tökéletesen illik a szobájához.

A fent említettek miatt érdemes tehát kevés dekorációs elemet használni a Vízöntő otthonában, hogy az összhatás rendezett, letisztult maradjon. Egy nagyméretű, modern művészeti tárgy, vagy váza, kerámia díszítés-ami akár lámpabúraként is funkcionál- a lakás kiváló fókuszpontja lehet.

Szerintem ezzel a Sao Paolo-ban lévő loft házzal kiegyezne néhány Vízöntő jegyében született embertársunk, ahol a natúr anyagok modern környezettel társulnak.

Kattints bármelyik képre a könnyebb navigálhatóság érdekében!

 

  • naturahome