Érdekes, hogy a csillagjegy (vagyis az a zodiákus jegy, amiben a Nap a születéskor állt) meghatározza az ember alapvető magatartását, stílusát, így közvetve kihat az otthon belső kialakításában is. Sokan csak legyintenek az asztrológiára, pedig érdemes elgondolkodni azon, hogy vajon miért érezzük magunkat kellemetlenül, vagy épp otthonosan egy adott helyen, térben. Vendégségbe megyünk, látunk ezt-azt, különféle megoldásokat: és van, ami magával ragad, és van, amire azt mondjuk: hű, én biztosan nem így csinálnám.  “Én nem tudnék itt aludni”, “ilyen étkezőben enni”, satöbbi.

Gondoltam, útjára indítok egy sorozatot: mert talán sokan nem elég magabiztosak, hogy belső érzéseik szerint alakítsák otthonukat. Én sem értettem, hogy az öcsém fiú létére miért olyan rendszerető már egész pici kora óta, és a húgom miért nem. Hogy valaki miért érzi jól magát egy talpig narancs színbe burkolt szobában, tele sok kis apró- cseprő tárggyal, amiktől szinte már lépni sem lehet… Aztán megközelítettem őket a csillagjegyük felől és láss csodát: megértettem őket.

Első körben a Bak jeggyel indítanék, mivel jelenleg a Bak havában vagyunk. Természetesen egy ember személyiségét nem csak a Nap jegybeli helyzete határozza meg. Ahhoz, hogy valós és árnyaltabb képet tudjunk kapni, a többi planéta születéskori ház- és jegybeli pozíciójának vizsgálata segít. De általában a Nap jegye az, amit mindenki ismer- és talán pont emiatt is könnyebben azonosul.

A Bak otthona

A Föld jegyében született Bak legalább annyira szívós és kitartó, mint a zodiákusban is ismert szimbólum állata. Komoly. Konzervatív. Realista. Racionális. Tradicionális. Brrr…Így elsőre talán olvasni is rossz, mert ilyen súlyos jelzőkkel szokták a Bak jegyűeket illetni. De azt kell mondjam, cseppet sem olyan zord és pesszimista jegy, mint amilyennek elsőre tűnik! Ha az otthonába bepillantunk, biztos nem fogunk tarka színkavalkáddal találkozni, mert a fekete és a szürke, sötétbarna, sötétzöld árnyalatait kedveli a leginkább. Nem szereti a túlzsúfolt tereket sem, már-már a puritánságba hajló módon rendezi be életterét. Irtózik a fölösleges cicomától és sallangtól. A tárgyak, amelyekkel körbeveszi magát, klasszikusak, időtállóak, és tömörek. Kedveli, ha az anyagok minőségiek, és látszik rajtuk a maga “nyers” és időtálló valójuk: ilyen például -a teljesség igénye nélkül- a fa gerendázat, kőlépcsők, téglafal, pala, mahagóni, dió, tölgy, gyapjú, vászon, pamut.

Szeret kicsit elvonultan élni a világtól, így nem meglepő az sem, hogy egy hegyekkel körülbástyázott vidéken is eléldegél. Ha belvárosban van, szívesebben választ egy szépen felújított, műemlék védelem alatt álló bérházat, de fontos, hogy legyen valami talpalatnyi zöld felület is a közelében: park, vagy egy terasz, amiből oázist varázsol. Sokszor a saját szobája a védőbástyája, amely már- már egy szentély. Vigyázat, belépni csak engedéllyel!

Szeretik a tisztaságot és a rendet – de nem olyan mániákus módon, mint például egy Szűz jegyében született. Az esztétikumot náluk felülírja a praktikum, ami a tárgyakban is megfigyelhető: legyenek szépek, funkcionálisak és biztonságosak. Ha meglepnéd őt valamivel, erre fordíts külön figyelmet.

És hogyan lehet mindezt a tulajdonságot ötvözni a természetesség jegyében anélkül, hogy a házban megjelennének az antik csillárok, a robusztus Chesterfield dívány, a perzsaszőnyeg, aranyszínű állólámpák, az ódon hangulat? A képekből kiderül!

Kattints bármelyik képre a könnyebb navigálhatóság érdekében!

Szeretnék további kérdéssel fordulni a téma szerkesztőjéhez

személyes asztrológiai érdekeltséggel:

[contact_form]